system
سلول‌های بنیادی| طرح‌های فناورانه و نوآورانه ارائه شد تا حمایت‌ها به توسعه فناوری بیانجامد
سلول‌های بنیادی| طرح‌های فناورانه و نوآورانه ارائه شد تا حمایت‌ها به توسعه فناوری بیانجامد

سلول‌های بنیادی| طرح‌های فناورانه و نوآورانه ارائه شد تا حمایت‌ها به توسعه فناوری بیانجامد


زمان مطالعه : 5 دقیقه
کد خبر : 81918
چهل‌وسومین جلسه کارگروه شرکت‌های فعال در حوزه سلولی و مولکولی برگزار و این شرکت‌ها به ارائه طرح‌های نوآورانه و فناورانه خود پرداختند.
 
 
در این نشست علاوه بر مدیران‌عامل شرکت‌های دانش‌بنیان، امیرعلی حمیدیه دبیر ستاد فناوری سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، حسین سلطانی‌نژاد مدیر فناوری و تجاری‌سازی ستاد نیز حضور داشتند.
 
یکی از این طرح‌های ارائه شده در این کارگروه، طرح «تولید محیط کشت‌های IUI , IVF در درمان ناباروری» بود که توسط رنجبر از شرکت آذر طب آسوده ارائه شد.
 
رنجبر با اعلام اینکه شرکت آسوده از سال 91  شروع به کار کرده و از سال 93 در زمینه فروش محصولات درمان ناباروری به مراکز و آزمایشگاه‌های فعال را آغاز کرده و از سال 95 به‌صورت تخصصی در این حوزه فعالیت می‌کند، گفت: هدف ما دستیابی به فناوری لازم جهت تولید همه محصولات این حوزه و بخش ژنتیک است.
 
تعیین جنسیت با خطای کم‌تر
وی در تشریح طرح این شرکت گفت: محیط گرادینت صددرصد و محلول شست‌وشوی اسپرم تولیدشده  محیط‌های انتقال تخمک و جنین در حال تکمیل شدن هستند. هدف بعدی تولید محیط oil و محلول‌هایی هستند که بتوان جنسیت فرزندان را با موفقیت بیشتری تعیین کرد و همچنین محیط‌های جداسازی را به سطحی برسانیم که بتوان اسپرم‌های ناقل ویروس‌های ایدز را جدا کرد.
وی با بیان اینکه محلول گرادینت و شستشوی اسپرم، وظیفه جداسازی اسپرم‌های سالم از ناسالم را بر عهده دارد، گفت: این محصول، دارای رقابت با نمونه های مشابه خارجی بوده و ضمن عدم وابستگی بازار به نمونه های وارداتی، از قیمت بسیار پائین‌تری نسبت به آن محصول‌ها برخوردار است.
رنجبر با اشاره به اینکه از سال 98 به دلیل فشار تحریم‌ها و کاهش واردات، تصمیم به بررسی محصول جدی شد، گفت: حدود 3 ماه به مطالعه و بررسی پرداختیم. ثبت سفارش برای مواد اولیه انجام شد و حدود 10 ماه انواع آزمون و خطاها مورد بررسی قرار گرفت.
 
 
انتقال اتوماتیک ژن به سلول
در ادامه، معید دهقانپور مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان فناوران سپید‌جامگان و علی قمری مدیر تحقیق و توسعه شرکت دانش‌بنیان شرکت فناوران سپید جامگان به ارائه طرح طراحی و ساخت دستگاه   CliniMACS Prodigy پرداختند.
قمری با بیان این‌که این طرح ساخت دستگاه Prodigy CliniMACS انحصارا در اختیار یک شرکت خارجی است، گفت: با توجه به پیشرفت حوزه سلول و ژن‌درمانی در پزشکی، نیاز اساسی برای تهیه سلول‌های مهندسی ژنتیک‌شده که در درمان کاربرد دارد در کشوراحساس می شود.
وی با بیان اینکه با انجام این طرح، وابستگی کشور و انحصار شرکت‌های خارجی از میان برداشته
شده و نهایتا فناوری نوینی در کشور بومی‌سازی می‌شود، گفت: در کنار ساخت این دستگاه مادر، دستگاه‌های کوچک‌تر تشکیل‌دهنده آن نیز قابلیت تولید به‌صورت مجزا را دارا هستند.
دهقانپور با اعلام اینکه یکی از ضرورت‌های بخش سلامت در پیوند سلول‌های مهندسی ژنتیک‌شده، تولید این نوع سلول‌ها در محیطی تمیز است، گفت: این دستگاه تمام فرآیند تولید سلول‌های مهندسی ژنتیک‌شده شامل جداسازی سلول‌ها، تکثیر و تحریک سلول‌ها، انتقال ژن به سلول را به‌صورت اتوماتیک و بدون
دخالت محیط خارجی به‌صورت تمیز انجام داده و سلول آماده استفاده برای پیوند را در اختیار قرار می‌دهد.
وی به اجزای این دستگاه اشاره کرد و گفت: این ‌دستگاه ‌از ‌اجزای ‌مختلفی ‌تشکیل‌ شده ‌است ‌که ‌ازجمله آنها می‌توان ‌به‌ دستگاه ‌سانتریفیوژ ‌مبتنی ‌بر ‌نور، دستگاهMACS، انکوباتور و نمایشگرکامپیوتری اشاره کرد.
 
 
راه‌اندازی خط تولید کیت‌های سنجش ایمنی
یکی دیگر از طرح‌های مهم ارائه‌شده در این کارگروه، «راه‌اندازی خط تولید کیت‌های سنجش ایمنی مبتنی بر فناوری کمی لومینسنس به منظور ارتقاء آزمایشات سلامت مادر و جنین» بود.
زینب نجفی مدیرعامل شرکت نیکاژن ‌پژوه با بیان اینکه امروزه با پیشرفت‌های فناوری، امکان اندازه‌گیری فاکتورهای موثر در تعیین کیفیت بارداری و قابلیت فرزندآوری در میان خانواده‌ها به طرز چشمگیری افزایش یافته است، گفت: بنا بر همین ضرورت، شرکت نیکاژن ‌پژوه بر آن است تا خط تولید کیت‌های ایمونواسی بر پایه کمی لومینسنس را در ایران راه‌اندازی کند.
نجفی ادامه داد: با انجام این طرح، این فناوری برای نخستین بار در کشورمان توسط متخصصان ایرانی بومی‌سازی خواهد شد.
 
 
ارائه طرح‌های فناورانه 7 شرکت
مدیران‌عامل چند شرکت دیگر نیز به ارائه طرح‌های فناورانه و نوآورانه خود در حوزه سلول‌های بنیادی پرداختند.
طرح «تولید و تجاری‌سازی سرم از خون بندناف انسان» از شرکت آینده پژوه سلامت امید، طرح «طراحی اپلیکیشن ارزیابی کیفیت زندگی زنان نابارور» از مرکز تحقیقات مامایی و بهداشت باروری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، طرح «پلتفرم جامع مراقبت از راه دور مادران باردار برای مناطق محروم (دستیار هوشمند بارداری)» از شرکت گسترش لوازم درمانی نوین مدیا و طرح «طراحی پنل ژنتیکی تشخیص زودهنگام بیماری نارسایی زودرس تخمدان مبتنی بر جمعیت ایرانی» از پژوهشگاه رویان از جمله این موارد است.
در این مراسم همچنین طرح‌های «طراحی و ساخت ماژول میکروسکوپ فلورسانس» از شرکت نیک‌اندیش رابو، «جداسازی سلول کامل جنین از خون مادر باردار جهت تشخیص زودهنگام و غیرتهاجمی بعد از هفته هفتم بارداری با استفاده از سامانه میکروفلوییدی» از شرکت نوین زیست فرآیند دارو و «تولید کیت‌های تشخیص سریع آنتی‌بیوتیک‌ها در شیر برای جلوگیری از ورود آنتی‌بیوتیک‌ها به شیر و زنجیره غذایی کودک» از شرکت دانش‌پژوهان فرتاک طب ارائه شد.
مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری
#17
 
 
نظرات شما
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی،
خیابان لادن، پلاک 20 (کد پستی : 1991745681)
تلفن : 83530
ایمیل : pr@isti.ir
توسعه بازار محصولات سلول‌های بنیادی؛ بیش از 200 میلیارد ریال برای اجرای طرح‌های فناورانه تعلق گرفت
توسعه بازار محصولات سلول‌های بنیادی؛ بیش از 200 میلیارد ریال برای اجرای طرح‌های فناورانه تعلق گرفت
00/07/26 - 15:01
 رشد نزدیک چهار برابری طرح‌های اختتام یافته سلول‌های بنیادی
رشد نزدیک چهار برابری طرح‌های اختتام یافته سلول‌های بنیادی
96/02/13 - 08:53
بیشتر بخوانیم

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر فونت: